5 savjeta za početak promjena

5 savjeta za početak promjena

1. Nađite terapeuta

Odluka da nađu terapeuta mnogima je olakšala ili uljepšala život, nekima čak spasila. Težite dugoročnim, a ne kratkoročnim rezultatima. Ostanite predani, nemojte odustati. Možda će nekada biti neugodno i možda će boljeti. Ali ono što slijedi bit će vrijedno svakoga trenutka.

Uvidjet ćete svoja ograničavajuća uvjerenja i dobiti alate za njihovo uklanjanje. To će vam omogućiti da vidite da nemate prepreka i da možete mijenjati okolnosti u kojima jeste. Zaboravite na predrasude povezane s terapijom. Krajnje je vrijeme, pobrinite se za svoje mentalno i emocionalno zdravlje i blagostanje!

2. Zdravlje je prioritet

Vaše zdravlje je bogatstvo, pogotovo kako godine prolaze! Stavite svoje tijelo na listu prioriteta. Svakako pronađite zdrave načine za brigu o svom tijelu: bilo da je to šetnja prirodom, fitnes ili neki sport. I da, razmislite što jedete i pijete. Hrana je izvor vaše energije i zdravlja. Dakle, odbacite nezdravu hranu. Poštujte sebe i prestanite jesti brzu hranu. Vaše je zdravlje na kocki. Zdrava, čista i uravnotežena prehrana učinit će da se osjećate i izgledate izvrsno!
Pijte svakodnevno puno vode. Kako stari, tijelo sve manje daje signale da je žedno pa nemojte čekati da osjetite žeđ. Pripremite bokal vode da vam bude podsjetnik da pijete.
Mnoga stanja i teškoće dolaze od jednostavne – dehidriranosti.
Podsjetite starije osobe da ne osjećaju žeđ, te da vode računa da unose dovoljno tekućine, pogotovo u ljetnim mjesecima.


3. Naučite delegirati


Život je danas gotovo svima stresan, a često i neizdrživ. Kao žene, smatramo se odgovornima da sve teče glatko, i da mi sve uspijevamo s lijepim osmijehom na licu. 
Reći ću vam jednu tajnu. Ne morate sve sami! Naučite surađivati s drugima, raditi u timu, vjerujte drugima i vidjet ćete nevjerojatne rezultate. Delegiranje je čin brige o sebi. Zamislite koliko ćete vremena imati da se usredotočite na svoje stvarne snage, svoje voljene, svoju karijeru i svoje hobije. Ako je to u vašem budžetu, razmislite o angažiranju čistačice ili pomoćnice.

4. Investirajte u hobi

Hobi je puno više od samog provedenog vremena. Vrijeme je da za sebe učinite nešto što vas veseli i mami osmijeh na lice. Donijet će vam radost i učiniti vaš život uravnoteženijim i cjelovitijim. Kada se bavite omiljenim hobijem, živite u sadašnjem trenutku. Vrijeme leti, osjećate se opušteno, kreativno i sretno.
Nemojte sebi upravo iz tih razoga uskraćivati hobije, misleći da nemate pravo na to “neproduktivno” vrijeme za sebe.
Istina je naravno sasvim suprotna – bavljenje hobijem vas osnažuje, regenerira, energetizira pa sve ostale obaveze možete izvršavati lakše, brže i učinkovitije.
I tko zna – možda hobi jednom postane i posao.

5. Najvažnije od svega – duhovnost

Danas kada znamo da nismo samo ovo tijelo, bilo bi vrlo neinteligentno zanemariti svoju duhovnu prirodu.
Najmanje onoliko vremena i energije koliko posvećujete materijalnom, svakodnevnom životu trebate posvetiti duhovnosti. Dobra je vijest da je duhovnost u najvećoj mjeri unutarnji posao i da vam ne treba čitavih10 ili 12 sati dnevno samo za to.
Da, treba vam vrijeme za vaše duhovne prakse, za čitanje, educiranje i meditiranje (kontempliranje), ali važno je znati da sve što radite, svaka aktivnost, svaki trenutak može biti svjestan, posvećen Bogu i duhovan.
U bilo kakvim teškim trenutcima, tugama i strahovima, duhovnost je ono što će vam biti oslonac, sidro i kompas.

Kako sigurno postati i biti uspješan

Prijava na novosti!

Prijavom na novosti dobivate pristup besplatnoj hipnozi Ljubav prema sebi.

 

You have Successfully Subscribed!